Trénink deskových her

Všichni soutěživí Brabrouci se v sobotu 8. 1. 2022 dopoledne sešli v klubovně, aby zdokonalili své dovednosti a strategie v deskových hrách. Zanedlouho totiž proběhne turnaj Zelené ligy, kde porovnáme své soutěžní schopnosti s ostatními hráči z pionýrských oddílů z celého Jihomoravského kraje a chceme jim být rovnocennými konkurenty. Byli jsme proto rozděleni do tří věkových kategorií, z nichž každá hrála turnaj ve dvou deskových hrách. Ti nejmladší si užili zábavu s karetní hrou Uno a deskovou hrou Hop!. Starší Brabrouci taktizovali ve hře Ubongo a potrénovali svůj postřeh nad karetním Dobblem. Nejstarší si pak protáhli mozkové závity (a oprášili slovník spisovné češtiny) při hře KrisKros a vyzkoušeli vhodné strategie pro Dominion.

Protože jsme v rámci turnaje své soupeře střídali, abychom se na protihráče dobře připravili, mohlo se stát, že vznikne malá časová prodleva. Těchto situací jsme ale využili k malování kamínků akrylovými barvami. A že vznikla krásná díla!

Tip TIP: Pokud zatím nejste obeznámeni s tímto trendem malování putovních kamínků, dozvíte se více ve facebookové skupině Kamínky.

Na oběd jsme šli sice všichni domů, odpoledne jsme se ale potkali tradičně i s rodiči v areálu Pod Kaštany. Zde proběhlo nejen vyhlášení výsledků dopoledního herního turnaje, ale také se naskytla poslední příležitost ke zužitkování nastřádaných brapenů, které jsme si v minulých letech poctivě vydělali na schůzkách, akcích, či za napsání příspěvku do kroniky. Této burzy a menší dražby se ujal sám trhovec Kečup.

Závěrem už nezbylo, než se vrhnout na opékání na vánočních stromečcích. Tentokrát jsme ovšem u táboráku nebyli sami, a proto bychom chtěli také poděkovat členům Dětského folklorního kroužku Modřice, že nás vzali mezi sebe.