Pohádková Vánočka 2023

Letos jsme se s našim oddílem vydali na výpravu do Blanska, kde jsme si chtěli užít trochu vánoční atmosféry a společně Vánoce oslavit. Tento rok nám připravili vánoční výpravu Puštík, Dino a Rádio.

Hry a aktivity byly tradičně inspirovány zimními pohádkami a Vánocemi. Pomáhali jsme například Nastěnce z Mrazíka či se setkali s 12 měsíčky. K zimní náladě nám přispěl i dostatek sněhu, tudíž někteří postavili sněhuláky. V sobotu večer jsme se všichni převlékli do krojů či oddílových triček a usedli jsme k štědrovečerní tabuli. Letos byl na sváteční večeři řízek a bramborový salát. Jak už je tradicí, dostali jsme od brabroučího Ježíška ručně vyrobené dárky. Také jsme si zapsali předsevzetí do příštího roku a zkontrolovali si, jestli se nám podařila splnit předsevzetí z minulého roku.
Nechybělo samozřejmě ani pečení perníčků a vánoční koledy. Dále měla každá družinka za úkol vymyslet scénku, kterou zahráli ostatním.
Zajímavé na této akci bylo, že jsme měli možnost ochutnat slaný černý čaj díky Třezalce, který se však nesetkal s úspěchem.
Doufám, že se dětem tato akce líbila a těším se, až se zase potkáme.

Rádio