Letní kemp Brabrouků je u konce

V pátek 6. 8. skončil letní kemp, a co se všechno dělo? 

Celý týden se odehrál ve starověkém Řecku, u různých her a aktivit jsme se dozvěděli informace o životě Řeků, o bozích z Olympu i z podsvětí. A co bylo naším úkolem?

Samotný bůh Zeus požádal účastníky o pomoc s hledáním svého ztraceného brnění, které mu před stovkami let ukradli zloději a ukryli ho na různých řeckých ostrovech. A proč si vybral zrovna je? Děti totiž zjistily, že mají mezi svými předky Řeky z různých starověkých městských států.

Důležitou informaci k nálezu zbroje jsme zjistili od duší zemřelých zlodějů v podsvětí u Háda, pak už jen zbývalo vydat se na ostrovy, kde byla zbroj ukryta. Ne vždy bylo získání lehké, museli jsme společně prokázat dostatek dovedností i znalostí, abychom porazili nástrahy, které nás čekaly. 

Díky tomu jsme získali velké množství nových vědomostí nejen o starověkém Řecku, ale i z oblastí matematiky, fyziky, geografie či jazykovědy. 

Během týdne jsme zvládli získat tři části Diovy zbroje. Nyní nás čeká týden letního tábora, který již nebude tolik vědomostní a prokážeme zase jiné dovednosti k získání dalších částí zbroje.