Výlet Vážek

6. 6. 2020

Na poslední výlet se nás vydalo 7 – já, Maki, Týna, Mluvka, Adam, Slípka a Krtek. Sešli jsme se u Sokolovny, kde jsme si prohlédli mapu dnešní cesty a zaúkolovali Maki a Krtka vedením cesty. Dobrá volba to byla pouze v prvním případě. Krtka jsme se zeptali jen jednou během cesty, kde na mapě se nacházíme a dalo hodně práce ho navést k tomu, aby ukázal správné místo 😊. Zato Maki nás bezpečně provedla všemi úskalími trasy.

Z Modřic jsme vyrazili směr Vajgl, prošli nejprve asfaltkou a pak jsme se probrodili blátem až k bývalé (nebo i současné?) slepičárně a pak ještě dál rovně až pod Nebovidy. Tam jsme odbočili doleva k začátku Pohádkové naučné stezky. Na jejích zastaveních jsme si přečetli něco o místní přírodě, zavzpomínali na pohádky a vyzkoušeli všechny atrakce, které tato stezka nabízí. Ani jsme se nenadáli a byli jsme na konci, v údolí Bobravy. Tady jsme se chtěli dostat k vodě, ale všechna místa s dobrým přístupem k vodě byla obsazena. Tak jsme přešli lávku na druhý břeh a kousek před lomem v Želešicích jsme se uvelebili na kládách, kde jsme poobědvali, vyluštili záhadnou šifru a hledali přírodniny na písmena abecedy.

Po aktivním odpočinku jsme dorazili do Želešic, kde nás na docela dlouhou dobu zajal jez na Bobravě, kde jsme si splnili další úkol z „Buď ideální“, a to stání v potoce alespoň 3 minuty. Kromě mě tam všichni byli alespoň 10x tak dlouho 😊. 

Když jsme se na břehu zahřáli, pokračovali jsme do Želešic doplnit zásoby pití a na zmrzlinu. Napojeni a naslazeni jsme šli dál kolem Bobravy do Modřic. Na mostě u CTP jsme zkoušeli házet do vody klacky, ale i když jsme na ně čekali hodně dlouho, žádný nepřiplaval. A tak jsme je nechali jejich osudu a šli dál do Modřic. Cestou jsme ještě odbočili k Primálu, kde je to teď úplně pohádkové, protože celý rybník je pokrytý kvetoucími stulíky. Tady jsme to všechno pořádně prozkoumali a pak už opravdu šli zpátky domů. A to už jsme zastavovali u každé lavičky, jednak proto, že jsme potřebovali něco dopovídat a taky proto, že nás už všechny pořádně bolely nožičky.

Výlet byl super, užili jsme si ho a těch 15 km, které jsme ušli (když nepočítám běhání při hrách a kolem vody) určitě stálo za to.

Muflonka