Na všech akcích se snažíme na snídaně péct výborné buchty. Zde najdete 2 recepty na ty nejoblíbenější.
Bábovka od paní Opatřilové
(mramorová)
35 dkg cukru
4 vejce
1/8 másla (nebo oleje)
hrnek mléka
45 dkg hladké mouky
1 prdopeč (prášek do pečiva)
vanilkový cukr
kakao
Vše smíchat v jedné míse – hodně vyšlehat. Péct nasporo dlouho ve vymazaném a vysypaném plechu nebo bábovce.
Šlehačková buchta
(světlá buchta s čokoládovou polevou)
3 celá vejce
25 dkg cukru krupice
½ prdopeče
25 dkg hladké mouky
1 šlehačka
trocha rumu
vanilkový cukr
Vše smícháme, pečeme ve formě (skvělá je na velikonočního zajíce), po upečení polijeme čokoládovou polevou.